Skip links

IT Beveiliging

IT beveiliging

Beveiliging is zo sterk als de zwakste schakel. Een goede beveiliging gaat dus verder dan het installeren van een firewall en een virusscanner. Veel verder. Medewerkers werken tegenwoordig overal. Thuis, onderweg en bij de klant. Ze raadplegen bedrijfsgegevens en klantinformatie, waar ze ook zijn. Zijn de medewerkers bijvoorbeeld wel opgeleid in het veilig omgaan met bestanden? Is er wel een goed security-beleid? Worden (potentiële) datalekken gemeld en opgevolgd?

En hoe zit het met het risico op datalekken, hacking en phishing?

De antwoorden op zulke vragen bepalen hoe veilig jouw bedrijf is. En wij helpen je te ontdekken waar jouw kwetsbaarheden liggen en wat je kunt doen om de risico’s tot het absolute minimum te beperken.

Betrokken medewerkers nemen de grootste risico’s

Medewerkers hebben meer behoefte aan flexibiliteit dan een paar jaar geleden. Bijvoorbeeld om rapportages te kunnen bekijken als er buiten kantoortijd een klant belt met een spoedje. En om vanavond nog even dat rapport af te ronden, zodra de kinderen op bed liggen.
Dit vraagt om een ICT-oplossing die dit mogelijk maakt.

Want wie medewerkers niet faciliteert, neemt het risico op medewerkers die zelf oplossingen bedenken. Ze sturen gevoelige documenten bijvoorbeeld naar de privé-mailbox of starten WhatsApp-groep, waar niemand zicht of controle op heeft. En daarmee nemen de meest betrokken medewerkers de grootste risico’s.

Awareness

Met DIEV™ worden gebruikers getraind in het herkennen van phishing en ransomware e-mails en andere vormen van social engineering. We laten aan de hand van voorbeelden (video’s, screenshots, mails e.d.) zien wat de gevaren zijn en dan vooral wat eindgebruikers daar tegen kunnen doen. De basis wordt gevormd door ‘bekende’ virussen, Ransomware, Phishing, Hacking, ID-fraude, oplichting, gevaren van Free Wifi en Social Media. DIEV™ is dus een goede aanvulling en oplossing voor de zwakste schakel in het Security proces, de “gebruiker”. Creëer de Human Firewall!

  • Waarom DIEV?
  • Virussen, Ransomware, Phising, Hacks, Whaling, Identiteitsfraude, DDOS aanvallen, Free Wifi.
  • Herkennen van de gevaren: Voorbeelden foute e-mails, gevaarlijke pop-up vensters, nep websites, hacks.
  • Het maken van sterke en makkelijke wachtwoorden en wachtzinnen.
  • Veilig Social Media gebruiken.
  • Gebruik van Wifi.
  • Wat te doen tegen identiteitsfraude.
  • Wet Bescherming Persoonsgegevens & Autoriteit Persoonsgegevens.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de onderwerpen welke worden behandeld