Skip links

Ransomeware

WannaCry Ransomware

Zoals u ongetwijfeld niet is ontgaan, is er op dit moment wereldwijd een enorme uitbraak van de WannaCry ofwel WannaCrypt0r 2.0 ransomware. Deze ransomware-variant blijkt extreem effectief en stabiel te zijn doordat deze gebruikmaakt van één van de  exploits die gemaakt zijn door de NSA. Deze zijn recent gelekt. De exploit, ETHERNALBLUE genaamd, maakt gebruik van een lek in Microsoft SMB (MS17-010) waardoor verspreiding van computer naar computer niet alleen mogelijk maar ook zeer effectief is.

Hoe kunt u zich hiertegen beschermen?

Om u op dit moment zo goed mogelijk te beschermen tegen deze cryptomalware, raden wij u aan om zo snel mogelijk uw Windows besturingssystemen te updaten, zodat uw systemen niet meer vatbaar zijn voor MS17-010. Deze update, die MS17-010 verhelpt, is al op 14 maart verspreid door Microsoft middels het Windows Update / WSUS systeem.

Voor een betrouwbare, structurele bescherming tegen dit soort bedreigingen is een combinatie van optimale malware bescherming tegen snel opkomende bedreigingen met voldoende netwerksegmentatie zeer belangrijk.

Deze combinatie kunt u bereiken door de inzet van de antimalware-oplossingen van Webroot  (Webroot heeft dit virus succesvol gedetecteerd en geblokkeerd) en de netwerksegmentatiemogelijkheden van de producten van Hillstone Networks.

Voor informatie omtrent onze oplossing neemt u contact op met de afdeling verkoop.