Skip links

Multifactor-authenticatie bij FuTec Systems B.V.

Het enkel inloggen met een wachtwoord en gebruikersnaam is niet meer voldoende, een wachtwoord kan namelijk makkelijk worden onderschept en misbruikt door cybercriminelen. Om dit te voorkomen gebruiken steeds meer particulieren en bedrijven de multifactor-authenticatie, waarbij een gebruiker meerdere stappen moet ondergaan voordat er toegang wordt verleend.

Het bekendste voorbeeld van multifactor-authenticatie kennen we allemaal: de pinpas (iets wat je hebt) en de pincode (iets wat je kent). Voor de toegang tot onze hosting omgeving gebruiken wij de afgelopen jaren ook multifactor-authenticatie: de inlognaam en wachtwoord (iets wat je kent) en de token (iets wat je hebt).

Waar externe toegang tot onze hosting omgeving in het verleden alleen mogelijk was in combinatie met een VPN client toepassing zijn we een aantal jaren geleden overgestapt naar een token oplossing waardoor de toegang veiliger, flexibeler en eenvoudiger werd. Door een evenwicht te vinden en eenvoud en veiligheid ervaren klanten het gemak om altijd en overal te kunnen beschikken over alle informatie en toepassingen.

De multifactor-authenticatie brengt veel voordelen met zich mee. Als ondernemer in de zorg wilt u er natuurlijk zonder zorgen vanuit kunnen gaan dat patiëntengegevens goed beschermd en altijd beschikbaar zijn. Zo sprak één van onze servicedesk medewerkers recentelijk met een klant die haar waardering uitsprak over het feit dat ze sinds de overgang naar onze hosting omgeving eindelijk zonder zorgen op wintersport vakantie was geweest. Zelfs bovenop de hoogste skipiste kon zij haar informatie raadplegen in geval van nood.