Skip links

FuTec Systems als Full Service Provider

De afgelopen jaren zijn de software leveranciers in de zorg ook de hosting gaan bieden van hun informatie systeem op basis van Software as a Service (SaaS).

De kenmerken van de diensten van een SaaS zijn: 

  • De klant hoeft de software en de daarvoor benodigde hardware niet aan te schaffen, maar betaalt slechts voor het gebruik ervan.
  • De software en hardware wordt niet bij de klant geïnstalleerd, maar bij de ASP / SaaS-aanbieder. De klant heeft toegang tot de software via internet of een privénetwerk.
  • De aanbieder verzorgt het applicatiebeheer, zoals het maken van back-ups, het onderhoud en de installatie van nieuwe versies en updates, beveiliging tegen ongeautoriseerde toegang, en dergelijke.

Op zich een positieve ontwikkeling in het kader van ontzorging van de zorgverleners maar daarmee is slechts een deel van de ICT geregeld.

Als Full Service Provider verzorgt FuTec Systems naast SaaS ook de overige ICT zaken zoals de verbinding, de beveiliging en de apparatuur inclusief het beheer voor desgewenst een vaste prijs per maand. Met deze opzet is kan een zorgverleners rekenen op een complete ICT ontzorging.