Skip links

Hisnet NG

Wat is Hisnet NG?

Ons Hisnet NG netwerk is een fysiek van het internet afgesloten netwerk en biedt daardoor een optimale beveiliging. Hisnet NG is een besloten en beveiligde zorgnetwerk speciaal voor zorgverleners. Eén aansluiting biedt voldoende ruimte om berichten, beelden en documenten zonder vertraging uit te wisselen tussen zorgverleners.

Om elektronische gegevensuitwisseling mogelijk te maken, moeten de Goed Beheerde Zorginformatiesystemen (zorginformatiesystemen binnen een GBZ) van zorgaanbieders worden aangesloten op het Landelijk Schakelpunt. Die aansluiting vindt plaats via Goed Beheerde Zorgnetwerken (GZN’en).
Bekijk het certificaat.

Goed beheerd Zorgnetwerk (GZN)

Hisnet NG is gekwalificeerd als zogeheten Goed beheerd ZorgNetwerk (GZN). Dit houdt in dat onze verbindingen voldoen aan de hoogste kwaliteit en beveiliging eisen die in de gezondheid worden gesteld.

Als gecertificeerd Goed Beheerd Zorgnetwerk (GZN) voldoen wij vanzelfsprekend aan alle eisen van de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ).

Jaarlijks wordt onze organisatie ge-audit om te garanderen dat wij nog steeds voldoen aan de gestelde eisen op het gebied van informatiebeveiliging en kwaliteit met als resultaat dat wij jaren het ISO27001 en NEN7510 certificaat mogen voeren.