Skip links

Glasvezel

Opkomst van glasvezel

Steeds meer bedrijven maken gebruik van glasvezel in plaats van een koperkabel; dat is niet zo vreemd want een netwerk met glasvezel heeft talloze voordelen ten opzichte van een netwerk met een koperkabel. Wilt u zelf ook kunnen profiteren van wat een glasvezelkabel te bieden heeft? Wij hebben alle voordelen vast op een rij gezet.

Snelheid en bandbreedte

Een van de belangrijkste en meest zichtbare voordelen is de verbeterde snelheid van uw netwerk. Dit heeft alles te maken met de opbouw en werking van een glasvezelkabel; binnen een glasvezelkabel wordt informatie namelijk in de vorm van lichtimpulsen verstuurd. De verspreiding van data heeft daardoor een letterlijke snelheid van het licht!

Naast het feit dat een glasvezelnetwerk voor een snellere verbinding zorgt, biedt het netwerk ook een onbeperkte capaciteit. Dankzij de grote bandbreedte kunt u meerdere apparaten gebruiken, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit

Veiligheid van uw netwerk

Een netwerk dat is gebaseerd op glasvezeltechniek is op verschillende manieren veiliger dan een kopernetwerk. Het gaat dan voornamelijk over databeveiliging en de veiligheid van de bekabeling zelf.

Glasvezeltechniek zorgt ervoor dat data beter beschermd blijft, een glasvezelkabel zendt geen signalen uit en is vrijwel onmogelijk af te tappen. Daarnaast is het mogelijk om alle hardware en ondersteunende elektronica op een plaats te bewaren, terwijl het bij een kopernetwerk noodzakelijk is om serverruimtes op verschillende locaties te plaatsen.

Glasvezel uploadsnelheid en downloadsnelheid

Een ander groot voordeel van glasvezel is dat je download- en uploadsnelheid even hoog zijn. Een hoge glasvezel downloadsnelheid heb je nodig om in een oogwenk bijvoorbeeld grote bestanden op je computer te zetten.

En dankzij de hoge glasvezel uploadsnelheid plaats je ook rap jouw bestanden online, zoals het uploaden van een foto op Facebook en het plaatsen van bestanden op Dropbox.